Pasūtīt

Olīveļļa  / Extra Virgin, Premium /

PICUAL OR MARTEA – pasaulē pazīstama olīveļļa. Tā ir īpaša eļļa ar zaļiem toņiem, rūgtu, augļu garšu. Ja eļļa spiesta nesen, tai ir pat dedzinoša, asa garša ar spilgti izteiktu aromātu. Olīveļļanevien viens no gastronomijā pieprasītākajiem produktiem, bet arī cilvēka veselībai svarīgs produkts tās daudzo vērtīgo īpašību dēļ,  jo satur cilvēka organismam ļoti būtiskus ingredientus.

Izmantojot olīveļļu Extra Virgin, Premium un baudot tās garšu un aromātu, jūs vienlaikus rūpējaties arī par savu veselību! Tikai divas ēdamkarotes dienā jums palīdzēs: 

Samazināt sirds-asinsvadu saslimšanas risku

Olīveļļai ir augsts taukskābju, piemēram, oleīnskābes līmenis. Omega 3, 6, 9 sērijas skābe spēj regulēt holesterīna līmeni asinīs, samazinot sliktā holesterīna (ZBL) un palielinot labā holesterīna (ABL) daudzumu un tādējādi uzlabojot asinsriti un samazinot asinsspiedienu.

Stiprināt imūnsistēmu

Imūnsistēma – organisma aizsardzība no dažādām infekcijām. Ja tā ir spēcīga, tā iznīcina jebkuras baktērijas un vīrusus, kas cenšas iekļūt organismā. Vēl viena no olīveļļas priekšrocībām ir tās spēja uzturēt imūnsistēmas pastāvīgu aktivitāti, kas tiek panākts, pateicoties tam, ka eļļa satur spēcīgus antioksidantus, kā arī pamata uzturvielas, kas uztur organisma veselību un aizsargā to no dažādām slimībām.

Aizsargāt smadzenes  no kognitīvās pasliktināšanās,

Atmiņas pavājināšanās un garīgo darbaspēju pazemināšanās. Olīveļļā esošie tauki aizsargā smadzenes, palīdz izvairīties no problēmām vai aizkavēt garīgo darbaspēju pazemināšanos, demences, Alcheimera slimības attīstību.

Saglabāt kaulu veselību

Viena no olīveļļas lielām priekšrocībām ir tās spēja palīdzēt aizsargāt kaulus, tādējādi iespējams izsargāties no tādām slimībām kā osteoporoze.

Aizkavēt novecošanu

Olīveļļa var aizkavēt novecošanu, pateicoties augstajai polifenolu koncentrācijai, kuri ir eļļas pamatsastāvdaļas un darbojas kā dabīgi antioksidanti. Tie ir ļoti nepieciešami, lai aizkavētu krunku veidošanos uz ādas. Pateicoties minētajām taukskābēm, kā arī E un K vitamīniem, eļļa ādā uztur elastīgumu.

Veicina gremošanu

Olīveļļa samazina kuņģa skābes sekrēciju. Kuņģa skābe ir dažādu epitēlijšūnu sajaukums, galvenokārt tā ir nātrija hlorīda šķīdums. Eļļa samazina šo sekrēciju, tādējādi aizsargājot no kuņģa un zarnu trakta saslimšanas un kuņģa skābes.

 Palīdz notievēt

Nav brīnumdarītāju produktu, bet taisnība, ka atsevišķi produkti palīdz mums kontrolēt svaru un pat samazina to. Olīveļļas galvenā vērtība ir tās saistība ar veselīgu ēšanu. Ņemot vērā olīveļļā esošās kalorijas, pāris ēdamkarošu eļļas dienā, uzņemtas starp galvenajām ēdienreizēm, nodrošinās šo veselīgumu, jo eļļa ir diezgan barojoša.

Pret aizcietējumu

Eļļa jālieto samērīgā daudzumā, tā kā var izraisīt mīkstinošu efektu. Lietojama kā līdzeklis viegla aizcietējuma gadījumā. Tā palīdz regulēt zarnu trakta darbību, mīkstināt aizcietējumu un likvidēt zarnu trakta iekaisumu vai kairinājumu.