Pasūtīt

Nīma eļļa

Kompānija „Viza Oil Group” piedāvā nerafinētu, dzīvu, 100 % dabīgu nīma eļļu, kas iegūta no nīma koka augļu sēklām, izmantojot aukstās spiedes metodi, tādēļ eļļa ir bez konservantiem, aromatizētājiem un garšas uzlabotājiem.

VizaOilGroup

VizaOilGroup

Tas, kas skan pārāk labi, lai būtu patiesība,” – tā, iespējams,varētu teikt par nīma koka eļļu. Kopš seniem laikiem Indijā uzskata, kā tajās vietās uz zemes, kur aug nīma koki, nav vietas nāvei un slimībām. Apvienoto Nāciju Organizācija nīma kokam ir piešķīrusi goda titulu – „21.gadsimta koks”. Visā pasaulē tas oficiāli atzīts kā „visdaudzsološākais augs nākotnē, kas ir jāapgūst un jālieto”.

Nīma eļļa – spēcīgs antiseptisks, pretsēnīšu un pretiekaisuma līdzeklis, tam ir antibakteriālas un brūces dziedējošas īpašības. Eļļa ir ļoti efektīva, ārstējot dažādas ādas slimības, ir spēcīgs ādu mitrinošs un balinošs līdzeklis. Nīma eļļa attīra asinis, to izmanto kā dabīgu dzimstības kontroles līdzekli bez blakusparādībām, efektīvu matu stiprināšanas un atjaunošanas līdzekli, kā arī līdzekli pret blaugznām un plikpaurību.

Indieši nīma koka eļļu gadsimtiem ilgi ir lietojuši visu veidu zāļu gatavošanai. To lieto gan medicīnā, lauksaimniecībā, gan kosmētikā un mājas vajadzībām, izmantojot burtiski visas šī koka daļas: sakni, mizu, lapas un augļus. Bet visvērtīgākā ir eļļa, kas iegūta no nīma koka augļu sēklām. Nīma eļļa ir tīra, labas kvalitātes eļļa – ideāls instruments, lai atrisinātu ar ādas, nagu un matu veselību saistītas problēmas. Šodien nīma eļļa tiek izmantota visās ajūrvēdas slimnīcās. Āzijas valstis, izmantojot šo unikālo eļļu, ražo lielu skaitu medicīnas krēmu, zobu pastas, ziepes, šampūnus, kondicionierus un matu maskas, kā arī produktus sejas kopšanai (krēmus, losjonus, skrubjus).

Sastāvs: oleīnskābe (53,4%), palmitīnskābe (25,1%), linolskābe (15,5%), stearīnskābe (4,5%), rūgtās vielas, sēra savienojumi, dabas antibiotikas, varš, alkaloīds margozīns, sterīni, aminoskābes, vitamīni E, A un C, limonoids Nimbins, azadiraktīns. Nīma eļļa pieder vielu grupai, kas neizžūst. Eļļai ir rūgta smarža, kas atgādina sīpolu un ķiploku smaržu.

Nīma eļļa ir lietošanai drošs produkts, kam nav blakusparādību.

Lietošana medicīniskiem mērķiem: veiksmīgi ārstē ādas slimības – psoriāzi, ekzēmu, lepru, ēdes, sēnīti (aptur sēnītes attīstību, samazina un pārtrauc patogēno toksīnu veidošanos organismā). Tā veiksmīgi ārstē pustulārus izsitumus, pinnes, audzējus, abscesus, mazina ādas niezi, apsārtumu, kairinājumu. Dziļi attīra ādu, noņem lieko tauku kārtu un netīrumus, attīra poras, regulē tauku dziedzeru darbību. Tas ādai dod antiseptisku un antibakteriālu aizsardzību un padara ādu veselīgu. Tā kā eļļai ir savelkošas un brūces dziedējošas īpašības, to lieto, lai dziedētu brūces, sagriezumus, apdegumus, čūlas. Ļoti efektīvi šo eļļu izmanto festering brūču ārstēšanā. Nīma eļļa stiprina asinsvadus, un to izmanto, lai ārstētu rosacea. Šo eļļu izmanto arī, lai likvidētu kārpas, rētas un strijas.

VizaOilGroup

VizaOilGroup

Izmantošana kosmētikā:pievienojot tīro eļļu krēmiem vai citiem kosmētikas līdzekļiem, uzlabo to iedarbību. Ja nīma eļļai pievieno citu eļļu vai pagatavo eļļu kokteili, var iegūt brīnišķīgu kosmētiko līdzekli, kas nebūs sliktāks par kādu pazīstamu dārgu krēmu. Eļļa spēj savilkt un tonizēt ādu. Nīma eļļa satur antioksidantu vitamīnu E, kas pazīstams kā līdzeklis pret ādas novecošanu. Nīma eļļa atbrīvo ādu no brīvajiem radikāļiem un toksīniem, atjauno šūnas, tonizē ādu, uzlabo asinsriti un piešķir sejai svaigu un veselīgu izskatu un spīdumu.Tai ir pīlinga īpašības, jo eļļas sastāvā ir skābes, tā notīra atmirušās šūnas un ādas daļiņas, atver poras, maigi balina tumšos vecuma plankumus. Tas ir efektīvs, bet pietiekami mīksts dabīgs pīlings. Nīma eļļu pievieno citu augu eļļām proporcijā 1:10 – ķermeņa masāžai, bet, lai ārstētu pacienta ādas problēmas, – to lieto proporcijā 1:1, kā arī to var izmantot tīrā veidā.

Ziepes ar nīma eļļu ir ideāli piemērotas sejas, roku, ķermeņa un matu mazgāšanai. Šīs ziepes ir efektīvs veids ādas attīrīšanai, tās nepadara ādu sausu, bet mīkstina un mitrina to. Pateicoties eļļas spēcīgajām mitrinošajām īpašībām, tās ideāli piemērotas, lai rūpētos par sausu, dehidrētu ādu. Ziepēm jāsatur ne mazāk kā 20% nīma eļļas. Augstas kvalitātes ziepēs norma ir 30–40% nīma eļļas. Ziepju ražošanā izmanto tikai tādu nīma eļļu, kas iegūta ar aukstās spiedes metodi. Nīma eļļa – ideāls un ļoti efektīvs līdzeklis, lai rūpētos par matiem, kā arī ārstētu un atveseļotu galvas ādu. Nīma eļļa atjauno sausus matus, kas zaudējuši mitrumu krāsošanas dēļ vai citu negatīvu ārēju faktoru dēļ, kā arī novērš priekšlaicīgu to novecošanos, stiprina matus, piedod matiem veselīgu izskatu, spīdumu un zīdainumu.

Izmantošana lauksaimniecībā: viens no nīma eļļas komponentiem ir azadiraktīns (insekticīds), kas ir kukaiņu atbaidīšanas līdzeklis.

Nīma eļļu nav ieteicams lietot: grūtniecēm, tās sastāvā ir vielas, kas var izraisīt abortu, un pāriem, kas gatavojas kļūt par vecākiem, jo nīma eļļa ir dabīgs kontracepcijas līdzeklis.